Smoothie bowl


Een heel gezond en ook nog eens een heerlijk ontbijtje: Smoothiebowls. Ik vind ze persoonlijk heel lekker en het is absoluut een favoriet! Aangezien er (bijna) alleen maar fruit in zit, is het ontzettend gezond en past het dus perfect in de ‘healthy lifestyle.’ Op internet zijn er ontzettend veel verschillende combinaties te vinden, waarmee je lekker aan de slag kan gaan. Persoonlijk ben ik helemaal weg van dit ontbijt en wilde het dus ook graag met jullie delen.

  1. Thickening protein

Het eerste ingrediënt dat we nodig hebben is een product met veel eiwitten. Denk aan griekse yoghurt, kokos yoghurt of tofu. Het is natuurlijk helemaal aan jezelf waar je voor kiest, je zou deze stap namelijk ook over kunnen slaan. Persoonlijk vind ik het wel lekker om er zo een ingrediënt aan toe te voegen.

2. Liquid

Het tweede ingrediënt wordt eigenlijk de basis van de smoothiebowl. Ongeveer 1/3 deel bestaat hieruit namelijk. Zoals bij alle stappen geldt: de keus is helemaal aan jezelf voor wat je kiest. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar vers geperste sinaasappelen, maar je zou ook voor een andere basis kunnen gaan. Kokosmelk, kokoswater of zuivel vrije melk doen het ook goed.

3. Fruit & vegetables

Zodra we de basis hebben, kunnen we eigenlijk pas echt aan de slag. Het is namelijk tijd voor groentes en fruit. Van aardbeien tot sla, van banaan tot appel.. alles kan en mag! Ik vind dit zelf altijd het leukste onderdeel omdat je hiermee lekker je gangetje kan gaan en nieuwe combinaties kan maken.

4. Tasty toppings

Zodra we alles in de blender hebben gegooid en we een lekkere smoothie hebben, mogen we er eindelijk een echte creatie van maken. Yay! Zoek wat lekkere toppings uit en verspreid het voorzichtig in rijtjes over de smoothie. Noten, chia zaadjes, vers fruit, bevroren fruit, kokos stukjes, muesli of cacao poeder.. tover het om tot iets moois en smullen maar!

Doordat je met dit ontbijt heel veel kan variëren, heb je elke ochtend weer iets anders zonder er te veel moeite voor te doen. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend gezond en vult het je buik heel goed. Beter kan bijna niet toch?

Lots of love,

Aniek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: