5 gewoontes waardoor je altijd moe bent

Ben jij altijd moe en moet je de hele tijd gapen? Dan wil je vast weten waardoor dat nou eigenlijk komt. Vandaag heb ik het antwoord voor je! Ik heb namelijk 5 gewoontes op een rijtje gezet die er voor kunnen zorgen dat jij je altijd uitgeput en moe voelt. Tijd om die eens flink aan te pakken!

IMG_4146_zps65b7f7bd.jpg

  1. Te weinig slaap

Deze is natuurlijk erg vanzelfsprekend, maar te weinig slaap leidt tot een moe gevoel en gebrek aan energie. De enige oplossing hiervoor is simpelweg: genoeg slapen. Probeer een ritme te vinden waarbij je genoeg slaap krijgt. Bij genoeg slaap moet je denken aan 7/8 uur per nacht.

2. Je bent 24/7 online

Tsja.. een telefoon is hartstikke handig maar of dit nou ook zo goed is voor je slaap? Nope. Probeer eens om je telefoon een paar uur per dag weg te leggen. Ga sporten of doe iets ontspannends. In ieder geval iets waardoor je geen beeldscherm voor je hebt. Je zult dan merken dat je veel minder moe bent en beter slaapt.

3. Medicatie

Als je veel medicijnen slikt kan dit ook zorgen voor vermoeidheid. Slik je (dagelijks) medicijnen en ben je vaak moe? Dan zou dit wel eens de oorzaak kunnen wezen.

4. Stress

Iets wat ons leven behoorlijk beïnvloedt: stress. Dit is denk ik wel de meest voorkomende oorzaak. Je hebt het idee dat je nog duizenden dingen moet doen en je komt moeilijk tot rust. Probeer dan juist te ontspannen, iets leuks te gaan doen of te gaan sporten. Neem in ieder geval een beetje tijd voor jezelf.

5. Slecht matras

Een goed matras is heel belangrijk voor een goede slaap. Het is net zoiets als een kussen, een kussen wat niet lekker ligt zorgt ervoor dat je ook niet lekker slaapt. Dat zit zo ook met een matras. Als je een goed matras hebt zal je merken dat je veel lekkerder slaapt en dus ook een stuk uitgeruster wakker wordt.

Lots of love,

Aniek

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: