Herfst lasagne met pompoen (vegan)

Ik vind kokkerellen heel leuk, afgelopen vrijdag was ik dan ook in de keuken te vinden. Ik maakte deze heerlijke lasagne met pompoen. I LOVE! Hij was echt heel lekker dus kon het niet laten dit recept met jullie te delen.

lasaaagnex

Wat heb je nodig?

  • 1 geroosterde pompoen
  • volkoren lasagnebladen
  • 2 uien
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 500 milliliter gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • (1 bol mozzarella)
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram geraspte (oude) kaas

Let’s get started!

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Maak in de pompoen met een mes kleine sneden, zodat het overtollige vocht uit de pompoen kan. Vervolgens pak je de pompoen in met wat aluminium folie en zet je het voor 45 minuten in de oven.
  2. Snijd de groenten in stukjes. Dit hoeven geven hele kleine stukjes te zijn, een beetje grof is juist wel lekker. Zodra je alle groenten hebt gesneden bak je de stukjes in een pan. Meng de groenten met de gezeefde tomaten en de balsamico azijn. Dit geheel wordt de saus voor de lasagne.
  3. Zodra de 45 minuten voorbij zijn is het tijd om verder te gaan met de pompoen. Verwijder eerst de pitten en haal daarna met een lepel de inhoud uit de schil. Let er wel op dat je de harde stukken pompoen niet meeneemt. Het gaat namelijk door de saus en dan zijn deze harde stukjes niet zo lekker.
  4. Voordat we de pompoen bij de rest van de saus toevoegen prak je de pompoen nog wat door elkaar. Dit zorgt ervoor dat het straks makkelijker met de rest mengt.
  5. Voeg de pompoen toe bij de saus en doe er bij voorkeur nog wat zout en peper bij. Meng dit goed zodat je een mooie saus als resultaat krijgt.
  6. Nu we de saus klaar hebben is het tijd om de lasagne op te bouwen. Dit doe je telkens in 4 lagen. Je begint met een laag saus, vervolgens een laag lasagne bladen, daarboven een laag ricotta en tenslotte een laagje kaas. Dit herhaal je tot de schotel helemaal is gevuld.
  7. Zet de lasagne in de oven voor 30 minuten op 180 graden.
  8. Smullen maar!

    Zoals ik al zei, ik vond het heerlijk! Je bent er wel even aan bezig maar het is zeker het proberen waard. Een typisch herfstrecept, waar je zelf ook nog lekker mee kan variëren.

Lots of love,

Aniek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: