Dit zeggen puistjes over jou!

Die kleine, lelijke monstertjes.. we hebben ze helaas allemaal wel eens. Ik heb wat voor jullie opgezocht wat hierbij gaat helpen! Je puistjes ontstaan namelijk echt niet door zo een klein chocolaatje.. maar vaak zijn er nog wat meer dingetjes aan de hand. Ze hebben alles te maken met jouw persoonlijke hygiene, je eetgewoontes en je gezondheid. Time to change things!

Zie hieronder hoe we de puistjes tegen  kunnen gaan:

  •    Puistjes in je hals, op je kin of rond je kaaklijn

Stress en hormonen. Dat is de boosdoener voor deze break-outs. Zorg dat je genoeg slaap krijgt, je genoeg water drinkt en je gezond eet. Let vooral de week voor je menstruatie goed op dat je je huid wat meer aandacht geeft. Reinig het met een goede reiniger en neem een lekker bad onder genot van een maskertje. Zeg maar tot ziens tegen die monstertjes!

  • Puistjes op je neus en voorhoofd

Ook bij deze puistjes speelt stress een rol, maar de grootste oorzaak is toch wel slecht eten. Probeer een gezondere levensstijl te creeeren. Vermijd junkfood, drink water inplaats van sap en vermijd zoveel mogelijk suiker. Ik weet dat het best moeilijk is. Maar hee.. wie mooi wil zijn moet pijn lijden toch?

  • Puistjes op je wangen

Tijd om je vieze telefoon schoon te maken! Vuil veroorzaakt namelijk de puistjes op je wangen. Probeer je mobiel regelmatig met reinigingsdoekjes te reinigen zodat je weer ‘veilig’ kan bellen. Ook is het slim om met je handen van je gezicht af te blijven, die dragen namelijk ook heel wat bacterieen met zich mee.

  • Puistjes op je borst en rug

De verkeerde (sport) beha of T-shirts zijn de oorzaak van deze puistjes. Wanneer je katoen draagt als je gaat sporten kan dit tot huidirritatie leiden. Dat komt doordat katoen niet echt ademt. Zo wordt het zweet dichtbij je huid gehouden en kunnen de bacterieeen de vrije loop gaan. Draag voortaan dus sportkleding van polyester of spandex en gooi zo snel mogelijk je bezwete kleding uit!

Dus.. heb je de volgende keer weer een puistje? Dan kan je misschien beter  in plaats van uitknijpen wat gewoontes de deur wijzen.  Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad!

Lots of love,

Aniek

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: