Homemade ice cream | Recept

Ijs is echt zo een typisch zomer dingetje. Zodra de eerste zonnestralen schijnen lopen de ijskramen helemaal vol. En terecht.. want bij de zon hoort uiteraard een lekker ijsje! Maar als ik heel eerlijk moet zeggen is het ijs dat ik vorige week geproefd heb toch wel het lekkerste ijsje dat ik ooit heb gegeten. En nee, dat was niet bij de beste ijskraam maar gewoon bij ons thuis. Benieuwd hoe ik dit ijs heb gemaakt? Keep reading!

ijs_Fotor.jpg

Benodigdheden (Voor 4 personen):

  • 2oo gram blauwe bessen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 75 gram poedersuiker
  • 100 gram ricotta
  • 1 deciliter melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • merg van 1 vanillestokje

Let’s get started!

  1. Zoek de bosbessen uit, was ze en laat ze goed uitlekken. Pureer ze daarna met het citroensap en de poedersuiker. Zet dit mengsel vervolgens 15 minuten in de vriezer.
  2. Roer de ricotta met een scheutje melk glad. Roer vervolgens de overige melk, de vanillesuiker en het vanillemerg hierdoor. Breng het mengsel in een pan aan de kook en laat het daarna afkoelen in een bak met ijsklontjes. Tenslotte roer je de bosbessenpuree erdoor.
  3. Schep de massa in een ondiepe bak en zet hem ongeveer 6 uur in de vriezer. Vergeet niet om hem tussendoor een paar keer door te roeren.
  4. Haal het ijs voor het serveren er op tijd uit, zodat het iets zachter kan worden.
  5. Tijd om te smullen! πŸ™‚

Zoals ik al zei, dit was echt het lekkerste ijs dat ik ooit heb gegeten. Hij was precies goed, er zaten geen ijskristallen in en de bosbessen smaak kwam heel sterk naar voren. Zeker weten een aanrader!

Lots of love,

Aniek

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: