DIY lichtgevende letters

De winter is er eindelijk, en om je kamer nog een kleine winter make-over te geven heb ik vandaag een leuke DIY voor jullie! Deze letters heb ik al een paar keer voorbij zien komen op sites als weheartit, pinterest & tumblr.. maar in de winkel vond ik ze eigenlijk toch net iets te duur. Vandaag dus een DIY van deze lichtgevende letters.. heel makkelijk en super leuk. Enjoy!DIY-letters-maken-2.png

DIY-letter-1.jpg

Wat heb je nodig?

  • een schaar
  • een scherp mesje
  • letter(s) (deze zijn onder andere te vinden bij Xenos)
  • Kerstlichtjes

DIY-letter-2.jpg

DIY-letter-3

De achterkant eruit snijden

Als we dan alle spullen bij elkaar hebben is het tijd om de achterkant van de letter eruit te snijden met het mesje. Kijk van te voren wel eerst even goed of het wel de achterkant is.. anders staat je letter straks achterstevoren!

DIY-letter-5.jpg

Kruisjes op de letter maken

als we de achterkant er mooi hebben uitgehaald is het tijd om door te gaan met de lampjes. Maar daarvoor moeten we eerst kijken waar we de lampjesย precies willen hebben, dus ga je met een mesje/schaar kleine kruisjes maken op de plekken waar je de lampjes wilt hebben. Kijk van tevoren wel eerst even hoeveel lampjes je hebt, anders heb je straks te veel gaatjes gemaakt en dat zou natuurlijk zonde wezen!

DIY-letter-6.jpg

De kruisjes uithollen

Als we kruisjes hebben gemaakt op de plaatsen waar we de lampjes willen hebben, is het tijd om deze kruisjes uit te hollen. Dus gewoon kleine gaatjes maken door met je schaar kleine ronde bewegingen te maken. Kijk wel uit dat je dit niet te hard doet, want het gat moet niet te groot worden.

DIY-letter-7

DIY-letter-8.jpg

Lampjes erdoorheen steken

Nu we het gat ook hebben gemaakt is het eindelijk tijd voor de lampjes. Je moet de lampjes er gewoon vanaf de achterkant in prikken. Als je dat zo bij alle gaatjes hebt gedaan kan je het overige draad en overige lampjes gewoon in de achterkant van de letter verstoppen.

DIY-letter-9DIY-letter-10

En dan zijn je letters al klaar! Het isย super makkelijk en ook nog eens ย een stuk goedkoper dan de verlichte letters uit de winkel. Nog even een leuk plekje voor ze vinden en je kamer kan er voorlopig weer even tegenaan.

Ik hoop dat jullie de DIY leuk vonden en er wat aan hebben gehad!

Lots of love,

Aniek

 

 

 

 

 

Advertenties

6 gedachten over “DIY lichtgevende letters

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: